Apartman Hotel Bükfürdő

Felhívás – Euro Benefit

Felhívás – Euro Benefit

Kedves Tagtársak!
FIGYELEM!

Engedjék meg, hogy az utóbbi időben elszaporodóban lévő jogügyletekről tájékoztassam Önöket!
Több tagtársunk információja szerint egyre több olyan cég, vállalkozás keresi meg őket jogvásárlási szándékkal, akik rendkívül csábító ajánlattal helyezik kilátásba üdülési joguk egy későbbi időpontba történő eladását. Üdülési jogokat kínálnak, azzal a lehetőséggel, hogy a bükfürdői üdülőszövetkezeti jogot átveszik és beszámítják az újonnan megvásárolt üdülési jog árába. Felkínálják azt a lehetőséget, hogy a későbbiek során ezt a megvásárolt jogot magas áron értékesítik. Erre azonban semmi féle garanciát nem vállalnak, így a megtévesztett vásárlónak a nyakán marad a drága jog és ráadásul elveszti bükfürdői üdülőszövetkezeti tagságát és ezzel együtt az itteni üdülési lehetőségét.
A pontos érthetőség kedvéért ismertetem Önökkel a legutóbb tudomásunkra jutott esetet.
Egy tagtársunkat megkereste az Eurobenefit Kft azzal a javaslattal, hogy a bükfürdői 2X2 hetes üdülési jogáról mondjon le a Kft javára. Ezzel párhuzamosan üdülőhasználati szerződést kötöttek tagtársunkkal az egyik hajdúszoboszlói szálloda egy apartman használati jogára 2 m Ft értékben. Ebbe az összegbe beleszámították a bükfürdői üdülési jogot 1 mft értékben.
Csak összehasonlítás kedvéért az adatok: a hajdúszoboszlói üdülési jogot csak minden páros évben egy hétre egy késő őszi időpontban vehette volna igénybe tagtársunk, és cserében a fenntartási költséget – üdülőhasználati díjat -, melynek induló összege 62 ezer forint – minden évre ki kellene fizetni.
(Aki akarja, hasonlítsa ezt össze a mi Szövetkezetünkben fizetett tagi hozzájárulás mértékével és az ehhez tartozó üdülési lehetőséggel.)
Mégis mivel vehették rá tagtársunkat erre az előnytelen cserére?? Azzal, hogy egy megbízási szerződést kötöttek tagtársunkkal, mely alapján értékesítenék a tagtársunk nevében az új üdülési jogot 2 m forint értékben. Látszólag nagyon jó az üzlet, csak éppen a bevezetőben jelzettek szerint erre a szerződésben semmi kötelezettséget nem vállalnak, és így végső fokon szegény tagtársunk nyakán marad a hajdúszoboszlói üdülési jog, fizetheti a törlesztést és a magas üdülőhasználati díjat. Természetesen tagtársunk az üzletet visszacsinálni, de erre sajnos nincs lehetőség.
Mire van!! Arra, hogy minden kedves tagtársunk jól gondolja meg, ha ilyen „kecsegtető „ ajánlattal keresik meg, ne döntsön elhamarkodottan, a szerződés előtt győződjön meg a cég adatairól, és ha szükséges keresse meg szövetkezetünk valamely vezetőjét, jogtanácsosát. Szívesen felvilágosítunk mindenkit az ilyen veszélyekkel kapcsolatban.
A Kft egyébként ukrán tulajdonú és információink szerint versenyhivatali eljárás folyik ellen a fogyasztók megtévesztése miatt. Úgy gondolom, hogy érdemes ezen elgondolkodni.
Több tagtársunk jelzése alapján még a S.P.A Rubin Kft és a Global Timeshare Kft – jogértékesítést és felvásárlást is vállaló cégek – kerültek látókörünkbe.
S.P.A. Rubin Kft. pl. egy felszámolás alatt álló társaság, a Global Timeshare Kft. pedig végrehajtás alatt áll.
Kedves Tagtársam!
Felhívásomat figyelem felkeltésnek szántam. Azt szeretném, ha senki nem kerülne hasonló helyzetbe, mert rosszul dönteni könnyű, azt helyrehozni viszont nagyon nehéz. Kérem, vigyázzanak, és ne hagyják magukat szélhámosoktól megtéveszteni, becsapni.

Tisztelettel

Horváth László
az Üdülőszövetkezet elnöke