Apartman Hotel Bükfürdő

Himalája sószoba és sóhomokozó

Himalája sószoba és sóhomokozó

Sószobánkat a Himalájából származó kristálysóból építettük.

Mire jó és hogyan működik a sószoba:

A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből áll. A sókristályok életfontosságú negatív ionokat adnak le a szoba levegőjébe. A sótégla által leadott, belélegzett negatív töltésű ionok kedvezően hatnak egészségünkre és erősítik teljesítőképességünket, a test összes funkciójára pozitív hatással vannak. A negatív töltésű ionok lelkileg támogatják idegi erőinket és általános közérzetünket. Csökkenti a vér koleszterinszintjét és ezáltal a vérnyomást és a szív megterhelését is. A sótéglák megvilágításából adódóan érvényesül a szín-és fényterápia. A kristálysó által kibocsátott fénygyógyító hatásán kívül a stresszoldásra, relaxációra illetve a jó közérzetre hat.

A himalája sóterápia kifejezetten javasolt:

sportolóknak, dohányosoknak, fokozott stressz, depresszió és hiperaktivitás esetén

A leghatásosabb gyógymód:

asztmásoknak, allergiásoknak, krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreg-gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, középfülgyulladás, hangszálgyulladás esetén, légúti gyulladásos betegségek esetén , COPD esetén, ekcéma, psoriasis ( pikkelysömör) esetén

Az alábbi esetekben a terápia nem javasolt: lázas állapot, heveny gyulladásos megbetegedések, fertőző betegségek, súlyos szívelégtelenség, asthma bronchiale súlyos fokú formája gyakori fulladásos rohamokkal, kifejezett szteroid függőség, súlyos fokú emphysema, tuberkulózis, szív- és érrendszeri kezeletlen betegségek.